Inschrijven
Sluiten

Uw Zorg online, eenvoudig zelf je medicijndossier inzien?

Bekijk eenvoudig jouw medicijngegevens.

Geef wijzigingen in jouw medicijngebruik eenvoudig aan ons door.

Vraag online jouw herhaalrecepten aan.

Stel eenvoudig een medicijnwekker in.

Stel ons vragen, stuur veilig foto's door en blijf met ons in contact!

Al ingeschreven en een bevestiging ontvangen van ons?

Maak een account aan Meer informatie
Inschrijven binnen 10sec!
Sluiten

Schrijf je nu in om van Apotheek De Glimlach jouw apotheek te maken.

  HomeApotheek in Nijmegen

  Apotheek in Nijmegen

  Als inwoner van Nijmegen heb je de vrijheid om te kiezen bij welke apotheek in Nijmegen jij jezelf wilt inschrijven. Maar hier kunnen enkele vragen bij opkomen. Wat zijn precies de taken van een apotheker? Hoe kun je jezelf inschrijven bij een apotheek in Nijmegen (of daarbuiten)? En als je al ingeschreven bent, hoe werkt het dan als je wilt overstappen? Is dat überhaupt nodig?

  Op deze pagina leggen we je precies uit waar de apotheker je mee kan helpen. Zo weet jij of je bij ons moet zijn of dat je een andere professional in de zorg moet contacteren. Ook geven we je wat informatie over het inschrijven en overstappen.

  medicijne apotheek nijmegen

  Waar kan de apotheker je mee helpen?

  De apotheker weet alles over medicijnen met én zonder recept. Maar ook van mogelijke bijwerkingen en wisselwerkingen. De voornaamste taak is het afgeven van en informeren over medicijnen, iedere dag weer. Maar Apotheek de Glimlach in Nijmegen doet meer. Daar lees je hieronder over.

  Hoe het werkt

  Het aannemen en controleren van recepten

  Wanneer je bij de specialist of huisarts bent geweest of een andere zorgprofessional, ontvang je een doorverwijzing en recept. Daarmee ga je langs bij de apotheek in Nijmegen. Door onze samenwerking met verschillende huisartsen in de buurt worden recepten meestal direct online doorgestuurd, dan hoef je zelf niets mee te nemen en hebben we aan een naam genoeg.

  Wanneer je toch liever fysiek langskomt bij de apotheek geef je het recept af, de apothekersassistent zal het medicijn dan tevoorschijn halen. In de meeste gevallen, zeker wanneer we je nog niet kennen of wanneer je voor het eerst bepaalde medicijnen krijgt, stelt de apothekersassistent nog een aantal vragen. Daarna wordt het recept ingevoerd in de computer. Op het moment van invoeren controleert de apothekersassistent of jij het medicijn veilig kunt gebruiken, dit noemen we medicatiebewaking.

  Of je de medicijnen veilig kunt gebruiken, hangt van verschillende factoren af. Hieronder een overzicht:

  • Zijn de medicijnen te gebruiken met je andere medicijnen? Sommige medicijnen werken elkaar namelijk tegen, anderen versterken elkaar juist waardoor je weer last krijgt van bijwerkingen.
  • Is het medicijn veilig voor je situatie? Misschien heb je wel aandoeningen waardoor het gebruik van bepaalde medicijnen geen verstandige keuze is. In de meeste gevallen checkt de huisarts dit, maar wij doen een tweede check om er zeker van te zijn dat het niet tot problemen leidt.
  • Is het de juiste dosering? Kwetsbare ouderen en kleine kinderen hebben bijvoorbeeld een kleinere dosering nodig dan volwassenen. Voor sommige medicijnen kijken we bij onze apotheek in Nijmegen ook naar je gewicht.
  • Hoe lang gebruik je de medicijnen al? Bij herhaalrecepten doen we een check om te zien of je de medicijnen niet te lang gebruikt.

  Medicijnen klaarmaken

  Is alles in orde en gecheckt? Dan drukken we een etiket af en maken we de medicijnen klaar voor gebruik. Medicijnen kunnen altijd direct meegenomen worden, tenzij wij het speciaal moeten bestellen. Dan gaat er 1 werkdag overheen.
  Wij maken zelf geen medicijnen meer in een lab. De bereidingen die wij doen is het aanmaken van kinderantibiotica drankjes, inclusief het op gewicht narekenen van de juiste dosering zodat het veilig is voor het kindje.

  De laatste check vindt op het moment van uitgifte plaats. De computer controleert via de barcode of het wel echt het juiste medicijn is. Klopt alles? Dan krijg jij het medicijn mee en gaan we samen voor een spoedig herstel of verlichting van de pijn.

  Adviseren over medicijnen en mogelijke bijwerkingen

  Zomaar medicijnen meegeven aan cliënten vinden we bij Apotheek de Glimlach in Nijmegen geen verstandige keuze. Onze apothekersassistenten geven daarom altijd instructies en advies over het medicijn. Volgens ons onmisbaar. Het is namelijk voor de werking belangrijk dat jij de medicijnen op de juiste manier, op het juiste tijdstip en in de juiste hoeveelheid gebruikt.

  Het gebruik van bepaalde medicijnen spreekt voor zich. Maar dat geldt niet voor allemaal. En wanneer jij ze op de verkeerde manier inneemt, of je geeft verkeerde instructies aan een ander, kan dit gevolgen hebben. Dat willen we niet. Denk aan medicijnen waarbij je moet inhaleren of het gebruik van oogdruppels.

  Dit is voor jou als cliënt hét moment om vragen te stellen. Onze apothekersassistenten zijn er niet voor niets: geen enkele vraag is te veel. Laat het vooral weten als je vragen hebt of wanneer je onzeker bent.

  Recepten opruimen

  Nadat je onze apotheek in Nijmegen hebt verlaten, archiveren wij het recept digitaal. Daarnaast controleren we iedere dag alle recepten digitaal.

  medicatie kopen apotheek nijmegen

  Hoe werkt de inschrijving bij een apotheker?

  Jij bent overtuigd en wilt overstappen naar een andere apotheek in Nijmegen. Hoe pak je dat aan? Dat kan op verschillende manieren:

  Telefonisch – lekker snel geregeld

  De beller is sneller. Dat is altijd zo geweest en zal, waarschijnlijk, voorlopig nog wel zo blijven. Bel naar 024 – 203 30 30 en schrijf jezelf direct telefonisch in. Het enige wat je er vooraf even bij moet pakken is je BSN-nummer, de rest regelen we telefonisch.

  Het inschrijfformulier – makkelijker wordt het niet

  Ga via de onderstaande knop naar het inschrijfformulier en voer daar je persoonsgegevens, woonadres, medische gegevens en toestemming in. De rest regelen wij voor je. Na inschrijving nemen we binnen twee werkdagen contact met je op.

  Naar het inschrijfformulier

  Via de live chat – op afstand maar toch persoonlijk

  Ben jij handig op het internet? Met andere woorden: weet je onderin het ballonnetje met ‘Chatten’ te vinden op onze website? Daarmee start je een live chat. Geef aan dat je jezelf wilt inschrijven en wij regelen de rest voor je.

  Of je komt gewoon langs – veel gezelliger

  Het leukste vinden we het als je persoonlijk langskomt om jezelf in te schrijven. Daar hoef je geen afspraak voor in te plannen. Zo leren we je direct kennen en is het nog sneller afgehandeld. Win-win!

  Team Apotheek de Glimlach met elektrisch bezorgbusje

  Bij Apotheek de Glimlach in Nijmegen vinden we niets belangrijker dan ontzorging

  Dat merk je verderop in dit artikel nog wel als we een paar voordelen benoemen van onze apotheek. Om het jou gemakkelijk te maken, regelen wij de uitschrijving bij je vorige apotheek én we sturen je inschrijving door naar je huisarts. Jij hoeft dus niets meer te regelen na je inschrijving. Wel zo prettig.

  Waarom overstappen op een andere apotheek in Nijmegen?

  Ben je het beu om langs te moeten bij een afhaalapotheek? Dat begrijpen we maar al te goed. Onze apotheek in Nijmegen is anders. Wij begrijpen dat het geen pretje is om medicijnen te moeten gebruiken. Daarom luisteren we naar je wensen en denken we met je mee, wij zijn pas tevreden als we een glimlach op je gezicht zien door onze service.

  Het is niet prettig om bij een afhaalapotheek je medicijnen af te halen. Lopende band werk is het. Je schrijft je het liefst bij een apotheek in Nijmegen in waar tijd gecreëerd wordt en waar we staan voor het afbouwen van medicatie.

  Hulp bij een gezonde leefstijl

  Jij hebt nog helemaal geen medicijnen nodig en dat houd je het liefst zo. Logisch en een goede gedachte. Maar soms kan je daar wel wat hulp bij gebruiken. Die hulp bieden we aan inwoners van Nijmegen. Bij ons kun je namelijk ook terecht voor een Pharmacy Health Check, daarmee krijg je inzicht in je leefstijl en helpen we je naar een gezond leven.

  Doe de check

  medicatie kast Apotheek nijmegen

  Dit is waarom cliënten overstappen op apotheek de Glimlach in Nijmegen

  Allereerst natuurlijk voor die glimlach. Maar hoe zorgen we daarvoor?

  We bezorgen de medicijnen altijd gratis én elektrisch

  Jij hoeft je deur niet meer uit wanneer je aangesloten bent bij de duurzaamste apotheek van Nijmegen en omgeving. We bezorgen je medicijnen namelijk gratis én elektrisch. Dat scheelt voor onze cliënten ook uitstoot.

  Medicijnen bestellen

  Ruime openingstijden

  Niet gesloten tussen de middag en ook nog eens in de avond open. Vijf dagen per week.

  Een duurzame apotheek

  We nemen je oude medicijnen mee bij de elektrische(!) bezorging van nieuwe medicijnen en gaan papierverspilling tegen. Ben jij ook duurzaam bezig?

  Eenvoudig online geregeld

  Na inschrijving bij ons moet je eerst een account aanmaken via de knop Uw ‘Zorgportaal’ op onze website. Daar bestel je eenvoudig nieuwe medicijnen, wel zo makkelijk.

  100% zelfstandig

  Geen eigendom van een landelijke keten. Wel van mensen met passie voor wat ze doen en waar we voor staan: het bezorgen van een glimlach.

  Inschrijven bij twee apotheken ook mogelijk

  Lijkt het je wel wat om over te stappen op onze apotheek in Nijmegen, maar wil je niet direct je vorige apotheek vaarwel zeggen? Begrijpelijk. Het is soms fijner om er een uit te proberen voor je direct overstapt. Gelukkig is het mogelijk om jezelf bij meerdere apotheken in te schrijven. Geef tijdens de inschrijving aan dat we je niet hoeven uit te schrijven bij je vorige apotheek, dan brengen we alleen je huisarts op de hoogte. Zo ziet die professional naar welke apotheken hij of zij je door kan sturen.

  Besluit je na een tijd toch volledig over te stappen? Dan regelen wij alsnog de uitschrijving bij je oude apotheek. Dus ook als je er even over na wilt denken, blijft onze belofte natuurlijk staan.

  Direct overstappen? Gaan we regelen

  Wil je er meteen werk van maken en jezelf inschrijven bij onze apotheek in Nijmegen? Goed om te horen, wij gaan je niet teleurstellen. Pak de telefoon erbij, start een live chat of begin je inschrijving via de onderstaande knop. Je mag ook gewoon langskomen, we zijn op werkdagen geopend van 08:00 – 18:30.

  Schrijf jezelf online in!

  Een lachende man, blij met de service van Apotheek De Glimlach

  Apotheek De Glimlach,
  nog meer voordelen

  Altijd gratis en elektrisch bij jou bezorgd!

  Wij komen ook 's avonds bij je langs met onze stoere bolide.

  Keuzevrijheid apotheek

  In Nederland mag je zelf bepalen welke apotheek jouw medicijnen levert. Wij staan voor je klaar.

  Duurzame apotheek

  Elektrische bezorging, geen papierverspilling en we nemen je oude medicijnen mee!