Inschrijven
Sluiten

Uw Zorg online, eenvoudig zelf je medicijndossier inzien?

Bekijk eenvoudig jouw medicijngegevens.

Geef wijzigingen in jouw medicijngebruik eenvoudig aan ons door.

Vraag online jouw herhaalrecepten aan.

Stel eenvoudig een medicijnwekker in.

Stel ons vragen, stuur veilig foto's door en blijf met ons in contact!

Al ingeschreven en een bevestiging ontvangen van ons?

Maak een account aan Meer informatie
Inschrijven binnen 10sec!
Sluiten

Schrijf je nu in om van Apotheek De Glimlach jouw apotheek te maken.

  HomeApotheek Neerbosch Oost

  Apotheek Neerbosch Oost

  Ben je op zoek naar een apotheek in Neerbosch Oost? Dan wil je voor een apotheek gaan die met je meedenkt. Wat veel mensen zich niet beseffen is dat een apotheek veel meer doet dan alleen het voorzien in medicijnen op doorverwijzing van huisartsen en andere zorgprofessionals.

  Waar kan een apotheek mij mee helpen? Waarom zou ik overstappen naar een andere apotheek in Nijmegen? Wat doen jullie anders? En wat komt er eigenlijk kijken bij het reilen en zeilen van een apotheek?

  Door middel van dit artikel willen we je meer inzicht geven in onze manier van werken. Zo lees je wat we doen, hoe onze manier van werken zich distantieert van de gevestigde orde en waarom juist nu overstappen een verstandige keuze is. Tip van de sluier: dat gaat niet over de medicijnen waar we in voorzien of die we maken.

  Team Apotheek de Glimlach met elektrisch bezorgbusje

  Wat doen jullie als apotheek in Neerbosch Oost allemaal?

  Een vraag die we regelmatig krijgen. Althans, als we op verjaardagen vertellen dat we bij een apotheek werken. En niet onlogisch. Waarschijnlijk en hopelijk kom jij niet al te vaak bij de apotheek. Wanneer je daar komt, is alles binnen enkele minuten geregeld. Je krijgt niet veel mee van de gang van zaken of wat er zich achter de schermen afspeelt. Hieronder lees je wat we zoal doen en wat we dus voor cliënten betekenen. We laten je ook direct zien waarom we bepaalde dingen doen.

  Hoe het werkt

  Recepten controleren

  Er zomaar van uitgaan dat een arts het bij het juiste eind heeft, dat is niet heel verstandig. Iedereen maakt namelijk fouten. Ja, ook artsen. Het komt gelukkig niet vaak voor, maar om ieder risico te vermijden, controleren we de recepten altijd voor uitgifte. Je huisarts of andere zorgprofessional stuurt het recept digitaal naar ons door. In enkele gevallen geven ze het recept mee op papier. Die geef je aan een van onze apothekersassistenten en wij controleren of het allemaal klopt.

  In de meeste gevallen stellen de professionals op de werkvloer ook wat vragen aan cliënten. Zeker wanneer de persoon in kwestie de medicijnen niet eerder heeft gebruikt. Bij herhaalrecepten komt dit logischerwijs minder voor. Die cliënten zijn op de hoogte van de gebruiksinstructies en mogelijke bijwerkingen.

  Is alles in orde? Dan voert de apothekersassistent(e) het recept in op de computer en controleren we nog even of je het medicijn veilig kunt gebruiken. Die controle vindt plaats aan de hand van bij ons bekende gegevens, die worden vermeld in je patiëntendossier. Als het goed is heeft de huisarts hier al naar gekeken, maar een extra check kan natuurlijk geen kwaad.

  De factoren die bepalen of jij medicijnen mag gebruiken, verschillen. Hier een overzicht:

  • Gebruik je andere medicijnen? Dan kan dit invloed hebben op de werking van de voorgeschreven medicijnen. Sommige medicijnen versterken elkaar namelijk, anderen werken elkaar weer tegen. Om te voorkomen dat jij hinder ondervindt, checken we dit. Dit kan dus een van de redenen zijn dat jij de voorgeschreven medicijnen niet mag gebruiken. In dat geval nemen we contact op met de professional die je heeft doorverwezen om hierover te sparren en tot een oplossing te komen.
  • De dosering. Ook de dosering kan een bepalende factor zijn. Wanneer het medicijn een te grote dosering heeft van bepaalde stoffen, kan het schadelijk zijn voor doelgroepen als kinderen en kwetsbare ouderen.
  • De gebruiksduur. Bij herhaalrecepten checken we altijd even of je de medicijnen niet al te lang gebruikt.
  • Je situatie speelt ook een rol. Heb je last van aandoeningen of stoornissen? Dan kan dit in sommige gevallen leiden tot een weigering van uitgifte. De kans op bijwerkingen wordt dan dusdanig versterkt door de medicijnen dat wij afzien van uitgifte.

  Klaarmaken van medicijnen

  Niet ieder medicijn is direct verkrijgbaar bij onze apotheek in Neerbosch Oost. Voor sommige personen, denk bijvoorbeeld aan mensen met specifieke ziekten, moeten we medicijnen speciaal bestellen. In de meeste gevallen worden deze de volgende werkdag geleverd.

  Adviseren over mogelijke bijwerkingen

  Het stopt niet bij het adviseren over medicijnen. Ook over het gebruik en mogelijke bijwerkingen vertellen we cliiënten het een en ander wanneer zij deze ophalen. Dit om ervoor te zorgen dat zij zich bewust zijn van de noodzaak om er verantwoord mee om te gaan. Het effect vermindert als je de medicijnen niet op de juiste tijd, juiste manier en in de juiste hoeveelheid inneemt. Voorbeelden van medicatie waarbij uitleg nodig is zijn oogdruppels of medicijnen die je moet inhaleren.

  Het invoeren van gegevens in je patiëntendossier

  De medicijnen die gebruikt worden, verwerken onze apothekersassistenten in je patiëntendossier. Daardoor kunnen we medicatiebewaking uitvoeren, dat is het checken of je de medicijnen wel mag en kan gebruiken. We vragen cliënten ons daar een handje bij te helpen door het direct aan te geven als ze klachten of ziekten hebben en welke dat zijn. Dit geldt ook voor medicijnen zonder recept.

  Bezorging van medicijnen

  De tijd van de ‘afhaalapotheek’ is wat ons betreft voorbij. In 2023 is het belangrijk dat jij als inwoner van Nijmegen en omgeving altijd voorzien wordt van je medicijnen. Niet iedereen is in de mogelijkheid om bij ons langs te komen, dat mag niet ten koste gaan van de gezondheid. Daarom bezorgen wij medicijnen geheel gratis en elektrisch.

  Bekijk assortiment in onze webshop

  Waarom overstappen op een andere apotheek in Neerbosch Oost?

  Je komt niet vaak bij de apotheek en wanneer je langs moet, is alles vrij snel geregeld. Waarom zou je dan overstappen? In principe doet iedere apotheek wat ze moet doen: voorzien in medicatie. Maar wij gaan een stapje verder. Onze naam zegt het al, we doen er alles aan om een glimlach op je gezicht te toveren.

  Dat doen we onder andere als duurzame apotheek. De bezorging van onze medicijnen gebeurt elektrisch en we gaan papierverspilling tegen binnen de apotheek. Ook nemen we oude medicijnen mee terug bij de levering van nieuwe, dat doen we om te voorkomen dat de schadelijke stoffen in de natuur terechtkomen. Wij vernietigen ze en proberen op die manier bij te dragen aan een betere wereld.

  Vind jij duurzaamheid ook belangrijk? Dan kan dat een goede motivatie zijn om over te stappen.

  Schrijf jezelf online in!

  Pharmacy Health Check

  Het liefst zien we onze cliënten natuurlijk niet. Dat betekent dat het goed met hen gaat en dat ze geen medicatie nodig hebben. Om daaraan bij te dragen, voeren we Pharmacy Health Checks uit bij cliënten. We meten vier belangrijke waarden:

  • Bloedglucose
  • Bloeddruk
  • Cholesterol
  • BMI

  Aanvullend doen wij ook andere speciale metingen, namelijk:

  • Buikomvang
  • Zuurstofgehalte in het bloed
  • Leefstijl

  Aan de hand van de uitslagen krijg je van ons een persoonlijk rapport. Na een aantal metingen krijg je door onze Pharmacy Health Check meer inzicht in jouw gezondheid. Door bewust met je lichaam en leefstijl om te gaan zijn veel klachten te voorkomen, maar waar moet je nu op letten?

  De Pharmacy Health Check van Apotheek De Glimlach geeft je inzicht in je gezondheid, bijvoorbeeld in het risico op hart- en vaatziekten. Je ontvangt de resultaten digitaal in je mailbox. Op basis van die resultaten geven onze expert je deskundig advies over eventuele vervolgstappen!

  Ken jij een andere apotheek in Nijmegen of Neerbosch Oost die zo begaan is met haar cliënten?

  Doe de check

  Eenvoudig (online) inschrijven

  Overstappen hoort zo makkelijk mogelijk te zijn. Daarom bieden we verschillende manieren om dit voor elkaar te krijgen. Je kunt ons bellen (024 – 203 30 30), gebruikmaken van de live chat of het inschrijfformulier invullen om jezelf in te schrijven. Kom je liever langs? Dat vinden we nog veel leuker! Je hoeft je bezoek niet te melden.

  Direct online inschrijven

  Overstappen? Wij regelen de rest

  De overstap naar onze apotheek verloopt vlekkeloos. Nadat jij jezelf hebt ingeschreven nemen wij alles uit handen. De uitschrijving bij je huidige apotheek en het doorgeven van de wijziging bij je huisarts zijn daar goede voorbeelden van.

  medicatie kast Aptoheek neerbosch oost

  Inschrijven bij een tweede apotheek? Geen probleem

  Wat als je wel over wilt stappen, maar je liever even de spreekwoordelijke kat uit de boom kijkt? Je wilt gewoon aankijken of het allemaal wel zo veel beter is geregeld. Dat begrijpen we goed. Gelukkig is het door de regelgeving geen probleem om bij twee apotheken ingeschreven te staan. Geef tijdens je inschrijving wel even aan dat we je niet hoeven uit te schrijven bij je vorige apotheker, dan nemen we alleen contact op met je huisarts!

  Besluit je, door de bezorging van die glimlach, toch volledig over te stappen op onze apotheek in Neerbosch Oost? Dan regelen we de uitschrijving bij je vorige apotheek alsnog voor je. Wel zo prettig.

  Een close-up van een mobiele telefoon

  Schrijf jezelf direct in

  Goed om te horen dat jij jezelf in wilt schrijven bij de duurzaamste apotheek van Nijmegen en Neerbosch Oost. Samen gaan we voor die glimlach! Pak de telefoon erbij, start een live chat of begin je inschrijving door te klikken op de onderstaande knop. Kom je liever langs? Dat kan zonder afspraak op werkdagen tussen 08:00 – 18:30 uur.

  Schrijf jezelf online in!

  Een oudere man die ingeschreven staat voor de nieuwsbrief Apotheek De Glimlach

  Apotheek De Glimlach,
  nog meer voordelen

  Altijd gratis en elektrisch bij jou bezorgd!

  Wij komen ook 's avonds bij je langs met onze stoere bolide.

  Keuzevrijheid apotheek

  In Nederland mag je zelf bepalen welke apotheek jouw medicijnen levert. Wij staan voor je klaar.

  Duurzame apotheek

  Elektrische bezorging, geen papierverspilling en we nemen je oude medicijnen mee!